Ovaj članak se odnosi samo na agencije i agente za nekretnine koji imaju mogućnost izvoza svojih podataka iz svoje baze nekretnina u XML fajla.

Svi agenti/agencije za nekretnine koji imaju veliku ponudu nekretnina a imaju mogućnost izvoza podataka iz baze nekretnina u fajlove XML formata mogu nas kontaktirati radi omogućavanja automatskog unosa i ažuriranja oglasa na webNekretnine.net.

Kako automatski unos funkcioniše

Sajt webNekretnine.net najmanje jednom dnevno automatski preuzima XML fajl agencije i ažurira oglase. Sve nekretnine agenta iz XML fajla koje ne postoje u našoj bazi biće unete kao novi oglasi. Nekretnine koje ne postoje u XML fajlu agencije a postoje u našoj bazi biće obrisane. Nekretnine iz XML fajla kod kojih je datum ažuriranja promenjen biće ažurirane u našoj bazi.
Ako postoje unete fotografije za nekretnine i one će biti preuzete i prikazane na sajtu webNekretnine.net.

Koliko košta ova usluga?

Usluga automatskog ažuriranja oglasa, jednom dnevno, se ne naplaćuje (besplatno ažuriranje).

Agencije koje žele ažuriranje više puta dnevno ili ne ispunjavaju sve potrebne uslove plaćaju ovu uslugu u skladu sa posebnim dogovorom.

Potrebni uslovi – preduslovi

  • XML fajl agencije mora uvek biti dostupan za automatsko preuzimanje od strane našeg servera
  • XML fajl mora imati minimum podataka i strukturu polja za unos u našu bazu
  • Agencija mora postaviti link ka webNekretnine.net na početnoj stranici svog sajta*

* ovo se odnosi samo na agencije koje koriste uslugu besplatnog ažuriranja iz XML fajla

Ograničenja za ovu uslugu

Kod prvog unosa ne postoji ograničenje u broju unetih oglasa, bilo da imate 10 ili 5.000 oglasa. Kasnije agencija može uneti 450 novih oglasa mesečno. Svi uneti oglasi će biti ažurirani svakodnevno bez obzira na njihov ukupan broj.

Napominjemo da za sve članove i njihove oglase na webNekretnine.net, bez obzira na način na koji su uneti, važe ista pravila Koja su propisana Uslovima korištenja sajta.