Krajem novembra 2010. godine od strane nekih provajdera blokiran je prijem obaveštenja o unosu novih oglasa na sajt WEBNekretnine.

Servis SORBS.NET, kojeg koriste sbb.rs, eunet.rs i par drugih provajdera, je naše IP adrese stavio na „crnu“ listu i tako onemogućio isporuku imejl poruka sa obaveštenjima o unosu novih oglasa. WEBNekretnine.net je učinio sve što je mogao kako bi rešio ovu sitaciju ali servis SORBS.NET je praktično nedostupan za bilo kakav kontakt ili rešavanje ovog problema. Pokušali smo da kontaktiramo i provajdere koji se oslanjaju na ovaj servis medjutim ni oni nisu bili zainteresovani za rešavanje ove situacije.

WEBNekretnine.net sa servera za slanje obaveštenja dnevno pošalje i do 10.000 poruka i upravo zbog toga smo sve učinili kako te poruke ne bi bile označene kao spam ali ova situacija je trenutno van naše kontrole.

Kao jedan od izlaza iz ove situacije prinudjeni smo da na neko vreme obustavimo slanje Obaveštenja o unosu novih poruka svim korisnicima čiji provajderi se oslanjaju na servis SORBS.NET. Svojim korisnicima preporučujemo da za prijem obaveštenja koriste Gmail ili Yahoo imejl naloge.

Ukoliko imate otvoren Gmail ili Yahoo nalog, izmenite registracione podatke na našem sajtu i unesite nove imejl naloge umesto dosadašnjeg.

WEBNekretnine.tim